Nederlands Français English

Dekvoorwaarden 2019

Hengstenhouderij Roshoeve biedt een ruim gamma hengsten en u kan daarnaast rekenen op vakmanschap en service. Op ons dekstation in Geel hebben wij alles ter beschikking voor de afname en verwerking van het sperma van de hengsten die bij ons gestationeerd staan. Voor meer informatie en bestellingen kan u steeds contact opnemen.
Hieronder vindt u onze dekvoorwaarden voor het huidige seizoen.

Dekvoorwaarden

  • Wij hebben een kopie van het originele stamboekpapier van uw merrie nodig voor onze administratie.

  • Er is mogelijkheid om uw merrie te stallen. Dit kost 8 EUR per dag (merrie zonder veulen) en 10 EUR per dag (merrie met een veulen). Deze prijzen zijn exclusief 21% BTW. Dekstation de Roshoeve aanvaardt echter geen enkele aansprakelijkheid tegenover mensen of dieren betreffende ziekte, letsel of schade. Indien nodig wordt onze veearts ingeschakeld, ook indien de eigenaar niet te bereiken is. Ons team zorgt optimaal voor het welzijn van uw dier(en). Veeartskosten in verband met onder meer opvoelen en scannen zijn voor rekening van de merriehouder (exclusief 21% BTW). Wij vragen u beleefd om vooraf contact te nemen en goede afspraken te maken over datum en uur.

  • Vers sperma kan ook worden opgestuurd. U dient dan voor 9u30 's morgens te bellen naar het nummer 0476/36.15.91 en dan zal het sperma dezelfde dag bij u aankomen. Transportkosten zijn voor rekening van de merriehouder. Spermacontainers welke niet tijdig worden terugbezorgd, worden aangerekend.

  • Het dekgeld dient betaald te worden na dracht. Indien de merrie niet dragend is of verworpen heeft, kan er zonder meerkost worden verder gedekt het daaropvolgende jaar, mits het dekgeld volledig voldaan is.

  • Het dekbewijs wordt afgeleverd na volledige betaling van de factuur.

  • Alle prijzen zijn exclusief BTW.