Nederlands Français English

°

     
 
   
 
     
 
   
 

 Jappelloup V/H Dauwhof is een zoon van Echo van het Neerenbosch. In de Pavo hengstencompetitie editie 2008 eindigde de Chin Chin-zoon Echo op de derde plaats bij de vierjarigen. Een jaar later werd hij 7e op het nationaal LRV-kampioenschap voor jonge paarden. En in 2010 kaapte hij in Chantilly de derde plaats weg tijdens de finale voor jonge paarden. De hengst is aan het revalideren en zal weldra zijn comeback maken in de springsport. Via zijn moeder Wika heeft Echo van het Neerenbosch het prestatiebloed geërfd van Kashmir van Schuttershof, een Nabab de Rêve-zoon die naam en faam geniet als leverancier van uitmuntende springpaarden.

 

De moeder van Jappelloup is de Hannoveraanse merrie Westy. In haar stamtafel verenigt ze de stempelhengsten Ferdinand, Gotthard, Marcio xx en Senator. Westy heeft in Duitsland op M-niveau gepresteerd. Verscheidene nakomelingen van haar vonden een nieuwe eigenaar in het buitenland, o.a. de Cicero Z-dochter Gazelle v/h Dauwhof die verkocht werd naar Engeland.

 

Na afloop van de BWP-hengstenkeuring werd Jappelloup V/H Dauwhof gelauwerd als kampioen van de keuring. Boudewijn Schepers, voorzitter van de BWP-hengstenjury, omschreef Jappelloup als “een modern paard met veel uitstraling, correct beenwerk, mooi front en goede bovenbouw. Ook qua bewegingen wist deze hengst te overtuigen, zowel in Moorsele als in Neeroeteren. Bereden onder de man gaf hij een goed gevoel aan de ruiters.”

 

Willy Denolf is de fokker van Jappelloup V/H Dauwhof.

 Foto'sVideo's

Jappelloup te Moorsele als 5 j
4 jarigen Nationaal Jonge paarden 2013 te Merksplas
Jappeloup vh Dauwhof - Heusden 2013 - 4y

Nieuwsberichten