Nederlands Français English

°

     
 
   
 
     
 
   
 

Joepie van de Wateringhoeve is het resultaat van de kruising van Echo van het Neerenbosch met Witske van de Wateringhoeve. Echo is een zoon van de legendarische Chin Chin. Constant, Chin Chins vader, heeft onder Dr. Ruping op internationaal niveau gesprongen. Chin Chin trad in de sporen van zijn illustere vader. Meer dan vijf jaar lang heeft Chin Chin een hoofdrol vertolkt in de internationale springscène. Met de Mexicaan Jaime Azcarraga nam hij deel aan de Olympische Spelen van Seoul (individueel 6e plaats) en Barcelona, alsook aan de zwaarste springconcoursen, wereldbekerwedstrijden en –finales. In zijn moederlijn verenigt Echo van het Neerenbosch de verervers Kashmir van Schuttershof en Heartbreaker, respectievelijk 20e en 5e in de WBFSH-ranglijst van de beste springpaardenverervers ter wereld.

Via zijn moederlijn behoort Joepie van de Wateringhoeve tot BWP-prestatiestam 45. In combinatie met verschillende hengsten bracht Witske van de Wateringhoeve reeds twee goedgekeurde BWP-hengsten (Joepie van de Wateringhoeve en de Toulon-zoon Carabas van de Wateringhoeve) en enkele succesvolle springpaarden zoals Enya van de Wateringhoeve (een Capriano-dochter die internationaal succes boekt op 1m45-niveau onder de Britse amazone Chloe Aston) en Filou van de Wateringhoeve (een Toulon-zoon die onder Ben Beevers op 1m40-1m45-niveau springt).

De grootmoeder van Joepie van de Wateringhoeve noemt Karien VD Wateringhoeve. Ze is een dochter van BWP-ambassadeur Lys de Darmen, een naam die we vaak terugzien in moederlijnen van internationale springpaarden. Ook Karien blijkt uit het allerbeste prestatiehout te zijn gesneden. Haar Darco-zoon Ullrich van de Wateringhoeve, een volle broer van Witske, heeft hoge toppen gescheerd in de internationale springsport onder de sportnaam “Limited Edition 3”. Karien is eveneens de moeder van de internationale springcrack Cor van de Wateringhoeve, een Thunder van de Zuuthoeve-zoon die onder Karel Cox op 1m50-1m60-niveau presteert tijdens internationale vier- en vijfsterrenjumpings.Foto'sVideo's

Joepie parcours te Moorsele als 5 j
4 Jarigen Nationaal Jonge paarden 2013 te Merksplas
Joepie van de wateringhoeve - Heusden 2013 - 4y

Nieuwsberichten

29-04-2014
BWP selectie Lummen