Nederlands Français English

°

     
 
   
 
     
 
   
 

Een oude wijsheid vertelt dat men de kans op een tophengst/springpaard vergroot door een topmerrie te kruisen met een tophengst. De fokker van Oxford VD Middelstede moet deze wijsheid indachtig geweest zijn toen hij zijn merrie Queen d’Azur Middelstede kruiste met de hengst Bisquet Balou VD Mispelaere! Oxford heeft zijn start alvast niet gemist. Tijdens de BWP-hengstenkeuring editie 2017 werd hij gekroond tot vicekampioen.

Oxford gaat via zijn vader Bisquet Balou VD Mispelaere (v. Balou du Rouet) terug op één van de grootste verervers in de springsport, met name Baloubet du Rouet. De Galoubet A-zoon Baloubet du Rouet won twee medailles tijdens twee Olympiades en schreef maar liefst drie wereldbekerfinales op zijn palmares. In de recentste WBFSH-ranking van de beste springpaardenleveranciers ter wereld bekleedt Baloubet du Rouet de negende plaats. Wie vinden we op diezelfde lijst op de zevende plaats? Zijn zoon, Balou du Rouet. Balou du Rouet en Baloubet du Rouet blijven jaar na jaar hun stempel drukken op de internationale topspringsport. Dat werd nog maar eens duidelijk tijdens de wereldbekerfinale in Omaha (2017) waar Balou du Rouet met twee nakomelingen vertegenwoordigd was en Baloubet één keer als vader en vier keer als grootvader te boek stond. Oxfords vader, Bisquet Balou, kan eveneens prat gaan op een indrukwekkend palmares. Met Nicola Philippaerts in het zadel werd hij o.a. 4e In Zürich (5*, 1m50), 6e in La Baule (5*, 1m50), 5e in Sankt-Gallen (5*, 1m50), 8e in de GP van Lummen (5*, 1m60), 4e in Calgary (4*, 1m50), 8e in de GP van Monte Carlo (5*, 1m60) en 7e in de GP van Brussel (5*, 1m60).

De moeder van Oxford VD Middelstede is Queen d’Azur Middelstede. Deze BWP-elitemoeder heeft in de internationale springsport van de bovenste plank al meermaals haar visitekaartje afgegeven. Zij leverde o.a. Domino en Torinto van de Middelstede. Domino was jarenlang één van de toppaarden van Jos Verlooy en schitterde in vijfsterrenconcoursen, wereldbekerproeven, landenwedstrijden, wereldruiterspelen (Caen), de GP van Aken, enzovoort. Domino’s halfbroer, Torinto van de Middelstede, heeft onder Guy Williams tal van top tien plaatsen behaald in springconcoursen van vijfsterrenniveau, o.a. in Arezzo, La Baule, Hickstead, Valkenswaard, Mechelen (winnaar van de GP), Calgary, Genève, Londen, Bazel, Doha en Valencia. In april 2017 konden we tijdens de CSI 2* van San Giovanni in Marignano de negenjarige Imany VD Middelstede aan het werk zien. Ook zij is een dochter van Queen d’Azur Middelstede. Wisten jullie trouwens dat Oxford via zijn moederlijn verwant is met het Olympiadepaard Grand Cru van de Rozenberg? De overgrootmoeder van deze winnaar van GP van Miami (2017) is een volle zus van de grootmoeder van Queen d’Azur Middelstede. Goed bloed liegt zelden.


Foto'sNieuwsberichten