Nederlands Français English

Uncanto Di Villagana

°2005   |   bruin   |   1m69   |   --

Canturo  Cantus  Caletto I 
Monoline 
Fara  Calando I 
Ulara II 
Quivi di Villagana  Acord II  Ahorn Z 
Ribecka 14 
Vilneuve de la Tif  Prince Ig'Or 
Orchidee 

Uncanto Di Villagana

Uncanto di Villagana is een zoon van Canturo. Al als jong paard liet Canturo zich uitzonderlijk opvallen op het Wereldkampioenschap voor Jonge Paarden. Samen met Bernardo Alves nam de hengst deel aan de Olympische Spelen van Athene in 2004 en aan de WEG in 2006. Daarnaast won hij onder andere in Aachen de “Prijs van Europa” en ook in Spruce Meadows schreef hij een proef op zijn naam. Daarnaast is hij een uitzonderlijke vererver met nakomelingen als Good Luck, Canturano en Can Ya Makan!

Ook langs moederszijde vererfde Uncanto di Villagana uitzonderlijke genen. Moeder Quivi di Villagana is een dochter van Acord II. Acord II was zelf een invloedrijke hengst met nakomelingen als VDL Atlantic, As di Villagana, Acorado en Ars Vivendi. De halfbroer van moeder Quivi di Villagana is Ipsilon di Villagana. Deze Darco-zoon sprong zelf op 1m60-niveau met Hans-Jörn Ottens. De volle zus van Quivi di Villagana is dan weer Sacondaurora Di Villagana die op haar beurt de moeder is van de 1m40 springende Zelinda di Villagana (Marco Grandolini).

Grootmoeder Vilneuve de la Tif is op haar beurt de halfzus van Elisco de Gamet, een Jalisco B-zoon, die met Martim Portela de Morais op het hoogste niveau actief was. Ook de volgende 1m60 springpaarden komen uit deze moederlijn: Safari d’Auge (Diamant de Semilly), Pirate Andalou (Nabab de Reve), Uris de la Roque (Capital III), Sherkan d’Amaury (Kannan), Quejetaime (Modesto), Caruso Z CH (Carthago), Florie du Moulin (Jalisco B), Shiva d’Amaury (For Pleasure) en Florin du Murier (Double Espoir). Alle andere internationale springpaarden uit deze lijn zou ons te ver leiden, daar sport en prestatie zo sterk in deze moederlijn verankert zit.

Onder het zadel van Rachel Steffen sprong de hengst in november 2017 naar een derde plaats in de CSI3* 1m60 Grote Prijs van Luik. Een maand tevoren eindigde het duo ook al derde in de CSI3* Grote Prijs van Moorsele! Wie de FEI-resultaten van Uncanto bekijkt ziet tevens dat de hengst uitblinkt in zijn consistentie: hij laat zelden 4 strafpunten noteren. Zo finishte Steffen en Uncanto di Villagana ook tweede in de CSIU25 Grote Prijs van Lausanne en Valkenswaard. In Opglabbeek, hun laatste wedstrijd voor Mechelen eindigde ze derde in het 1m40 en derde in de 1m50 Grote Prijs. Tijdens de Sires of the World van CSI5*-W Mechelen sloten ze het jaar in schoonheid af met een tweede plaats!


Foto'sGoedkeuring

Goedgekeurd voor:   SWB, AES, BWP
Dekgeld:  € 1000 vers (excl. BTW)

Video's

Uncanto, CSI5*-W Sires of the World - Jump-Off
Uncanto, CSI5*-W Sires of the World
Uncanto, CSI3* Grand Prix Moorsele
Uncanto, CSI3* Grand Prix Liège

Nieuwsberichten