Nederlands Français English

Riesling van de Gaathoeve

°2017   |   zwart bruin   |   1.68 m   |   BWP

Iron Man van de Padenborre  Darco  Lugano van la Roche 
Ocoucha 
Dirka van de Padenborre  Chin Chin 
Jessica 1 van de Padenborre 
Elite van de Padenborre  Diamant de Semilly  Le Tot de Semilly 
Venise des Cresles 
Butterfly van de Padenborre  Quick Star 
Himalaya van de Padenborre 

Riesling van de Gaathoeve

 Riesling is gemaakt met de beste ingrediënten van stoeterij van de Padenborre. Andre Leemans, de man achter deze stoeterij, fokte uit Draisienne (BWP-stam 21) in 1984 Himalaya en twee jaar later Jessica. Beide merries vormen elk apart een oersterke tak in deze stam én zijn allebei verankerd in de bloedopbouw van Riesling: Jessica is de grootmoeder van Iron Man van de Padenborre (de vader van Riesling), terwijl Himalaya de overgrootmoeder is van Riesling. Het beste van twee werelden, verenigd in één hengst: Riesling!

Grégory Wathelet vormt met krachtpatser Iron Man al jaren een vaste, succesvolle combinatie in het 5*-circuit. Ho Go van de Padenborre, een volle broer van Iron Man, schitterde eveneens op het allerhoogste niveau, met Denis Lynch in het zadel. Tot deze Jessica-tak behoren nog meerdere internationale springcracks, waaronder Socrates VD Padenborre (Edwina Tops-Alexander), Up And Down VD Padenborre (Jeroen Dubbeldam) en Toronto VD Padenborre (Juan Carlos Garcia).

De moeder van Riesling, Elite VD Padenborre, gaf ook al haar visitekaartje af in de topspringsport. Haar zoon Las Vegas VD Padenborre (°2011) behaalde in 2020 meerdere toptienplaatsen tijdens 4*-concoursen (1m50-1m55-niveau). Elite maakt deel uit van de Himalaya-tak, net zoals de internationale toppers Ohio, Riot Gun, Val T’Horens, Winchester, Fox Trot en Butterfly VD Padenborre. Riesling, warm aanbevolen voor fijnproevers van exclusieve topklasse.


Foto'sGoedkeuring

Goedgekeurd voor:   BWP
Dekgeld:  € 850 (excl. BTW)

Video's

Riesling

Nieuwsberichten