Nederlands Français English


  11 / 03 / 2016

Succesvol weekend voor Roshoeve!!!

 Het afgelopen weekend was een druk, maar zeer geslaagd weekend voor de Roshoeve uit Geel.

1. Voorjaarskeuring in Zangersheide:

Met 3 hengsten trokken we naar de voorjaarskeuring in Zangersheide.
Dit verliep volgens plan en zo werden Vannan (Diamant de Semilly x Kannan) van Roshoeve NV en Stal Tops, Cayenne de Clarence (Baloubet de Rouet x Alfa D'Elle) van Cees v/d Oetelaar en Magnum van 't Heike (Cornet Obolenski x Darco) van Nick Vrins en De 4 Dagmaelen goedgekeurd voor Zangersheide.
Al deze hengsten staan ter dekking bij Roshoeve NV en zullen ook te bezichtigen zijn op onze jaarlijkse hengstenshow op 26 maart 2016 vanaf 19.30u!


2. Hengstencompetitie in Gèsves:

Al heel vroeg zondagmorgen vertrokken we met 2 camions naar Gèsves voor de laatste manche van de PAVO Hengstencompetitie.
Bij de 4-jarigen sprongen zowel El Barone 111 Z en Maestro v/d Bisschop onder Bob Janssens een mooie nulronde. Marcus v/d Watering kreeg 1 springfout.
Bij de 6-jarigen sprong Clarucci C ook een mooie foutloos parcours, maar hij kreeg één tijdfout aangerekend en daarom jammer genoeg geen barrageplaats.
Tegen dat de 7-jarigen begonnen, was Nick Vrins ondertussen in Gèsves gearriveerd vanuit Zangersheide en kon hij Jenson van't Meulenhof en Vannan rijden in deze laatste manche.
Met Jenson kreeg hij één jammerlijke fout in het basisparcours. Vannan wist zoals steeds weer door te stoten naar de barrage en eindigde mooi 2e achter Jackson de Regor van de Rostal.
Joepie van de Wateringhoeve en Dries Goossens waren ook weer van de partij. Zij kregen ook een foutje in het basisparcours, maar blijven nog wel aan de leiding in de tussenstand, op de voet gevolgd door Vannan!
Een spannende strijd bij de 7-jarigen voor de finale, want een 6-tal combinaties volgen elkaar dicht op in de tussenstand.

Onze andere jonge hengsten namen niet deel in Gèsves omdat deze al zeker waren van een finale plaats in Hulsterlo.

Op zaterdag 19 maart 2016 omstreeks 17.00 u zal de finale van deze PAVO Hengstencompetitie doorgaan in Hulsterlo. Wij wensen alle deelnemers veel succes!