Nederlands Français English


  23 / 02 / 2023

Pieter Kenis en Quicksilver C blijven Christian Ahlmann en Querido VG Z voor bij de 7-jarigen

Na de rubriek voor de 5- en 6-jarige hengsten was het vanavond in het Sentower Park uitkijken naar de rubriek voorbehouden voor de 7-jarige hengsten. Een totaal van 14 combinaties maakten hun opwachting tijdens deze 1.35m rubriek en 6 van hen wisten na een foutloze basisomloop door te stoten naar de barrage.

Daarin was het de Belgische ruiter Pieter Kenis die de overwinning wist op te eisen met de BWP-hengst Quicksilver C, een zoon van onze schimmelhengst Cicero Z en Dominard die gefokt werd door Roshoeve NV & Cria de Caballos De Deporte C. Het duo won vorige maand nog de eerste manche van de Belgian Stallion competition en trok die goede vorm nu ook door tijdens deze rubriek. Als eerste combinatie aan de start stopte Kenis de klok in 34.72 seconden en daarmee wist hij de concurrentie te verschalken.

De 2de plaats ging naar Christian Ahlmann met de hengst Querido VG Z, een zoon van Dominator 2000 Z en Darco die gefokt werd door Alois van Gorp en die gisteren ook nog indruk maakte tijdens de Zangersheide hengstenpresentatie. Ahlmann en Querido VG Z deden als voorlaatste starter nog een ultieme poging om de prestatie van Kenis en Quicksilver C te overtreffen, maar kwamen uiteindelijk 5 honderdsten van een seconde tekort voor de overwinning.

Voor Valentijn De Bock en de zwarte BWP-er Quannando B&V (Kannan x Emerald van ’t Ruytershof – F: Valentijn De Bock en Bart Van Poucke) was er een 3de plaats weggelegd.

Koen Vereecke met Quickly V/D Kruishoeve (Moito van het Hellehof x Fantomas de Muze – F: Eric Polfliet) en Guy Janssens met Energy Van ’t Breezerhof Z (Emerald van ’t Ruytershof x Bentley van de Heffinck – F: Wim Van Hoof) volgden op de 4de en de 5de plaats.

Ook bij de 6-jarigen sprong Pieter in de kijker met Riesling vd Gaathoeve met een dubbele foutloze manche!

 

Source message: Zangersheide