Nederlands Français English


  16 / 03 / 2023

Wat een weekend voor Roshoeve! Ode aan Erik Laenen!

Foto'sWat een belevenis was dit afgelopen zaterdag in 't Azelhof voor 't hele Roshoeveteam!
Op de finale van de Hengstencompetitie 2023 gingen onze Roshoeve ruiters maar liefst met 3 overwinningen lopen!!!

 
Bij de 4-jarigen liep Tjieezz van 't Dauwhof (v. El Barone) foutloos rond onder Neal.
Bij de 5-jarigen was het Neal die met de overwinning naar huis ging met zijn eigen hengst El Cid Z. (V. El Barone ). Deze zeer mooie BWP gekeurde hengst had alle manches foutloos afgelegd en wist op de finale ook nog eens snel te zijn en zo de overwinning te pakken!
 
Ook onze 5-jarige schimmelhengst Johnny Depp (v. Jenson van 't Meulenhof) onder Pieter en onze bruine Sir Lex 55 (v. Diamant de Semilly) onder Neal deden het mooi foutloos! Sammy Boy en Dries Goossens sprongen ook een mooie 0-ronde bij de 5-jarigen.
 
Pieter moest bij de 6-jarigen als 1-ste van start gaan met Riesling vd Gaathoeve (Iron Man vd Padenborre x Diamant de Semilly) en zette daar een zeer scherpe tijd neer in de ingesloten barrage en wist ook foutloos te blijven. Er werden vele pogingen ondernomen door de andere ruiters om dit resultaat te evenaren maar lukte bij niemand! Zo won hij dus deze slotmanche van de 6-jarigen!
 
Ook bij de 7-jarigen was het een spannende strijd. Weer moest Pieter als 1-ste aan de start, deze keer met de imposante schimmelhengst Commander Bond. Pieter kennende zou hij weer proberen een mooie omloop te  rijden en ook snel te zijn als 't even kan! En Ja hoor, hij verbeterde zelfs zijn eigen snelste tijd van bij de 6-jarigen en nam dus weer de leiding in deze proef! Met de vosse hengst Quicksilver C (Cicero Z)  liet Pieter zien dat hij de man in vorm was op zaterdag en sprong ook hier dubbel foutloos rond en leverde hem een 4-de plaats op!
 
Het hele Roshoeveteam was zeer tevreden, zeker na onze afgelopen moeilijke maanden die we al achter de rug hebben met het verlies van Erik Laenen. Erik werd juist op deze avond wel gehuldigd, een mooi gebaar van het BWP. Deze huldiging werd in ontvangst genomen door schoonbroer Peter Goossens en dochter van Erik, nl. Leonie Laenen. (zie foto)
 
De filmpjes van afgelopen weekend zullen snel online komen.